Fotografiets historie har rødder i den fjerne oldtid, med opdagelsen af to kritiske principper, som camera obscura (mørke eller utydelige værelse eller kammer), og det faktum, at nogle stoffer er tydeligt ændret ved udsættelse for lys, som er opdaget ved observation. Så vidt vides, ingen tænkte på at bringe disse to fænomener sammen til at fange billeder i fast form, indtil omkring 1800, da Thomas Wedgwood lavet den første pålideligt dokumenteret, selvom mislykkede forsøg. I midten af 1820’erne, Nicéphore Niépce lykkedes, men flere dages eksponering i kameraet var nødvendig, og de første resultater var meget rå.
Niépce ‘ s associate Louis Daguerre gik på at udvikle daguerreotypi proces, den første annonceret offentligt og kommercielt levedygtige fotografiske proces. Daguerreotypi kræves kun minutter af eksponering i kameraet, og produceret klart, fint detaljerede resultater. Det var kommercielt introduceret i 1839, en dato, der er generelt accepteret som fødslen år af praktisk fotografering.[1][2] Den metal-baseret daguerreotypi proces snart havde en vis konkurrence fra papir-baseret calotype negative og salt print processer, der er opfundet af William Henry Fox Talbot. Efterfølgende fornyelser fotografering lettere og mere alsidig. Nye materialer reduceres den nødvendige kameraets eksponeringstid fra minutter til sekunder, og i sidste ende til en lille brøkdel af et sekund; nye fotografiske medier var mere økonomisk, personlig og/eller praktisk, herunder rulle film til casual brug af amatører. I midten af det 20 århundrede, udvikling gjort det muligt for amatører til at tage billeder i naturlige farver samt i sort-hvid.


Den kommercielle indførelse af edb-baserede elektroniske digitale kameraer i 1990’erne, snart revolutioneret fotografering. I løbet af det første årti af det 21 århundrede, traditionelle film-baseret fotokemisk metoder blev stadigt mere marginaliseret som de praktiske fordele ved den nye teknologi blev meget værdsat, og billedkvaliteten af moderat prissat digitale kameraer blev hele tiden forbedret.

Reklamer