Fredag skal den 78-årige komiker forklare sig i en civil retssag om en hændelse, der skal have fundet sted for mere end 40 år siden.  
Judy Huth var 15 år gammel i 1974, da Bill Cosby angiveligt forgreb sig på hende i The Playboy Mansion. Hun har fået lov at føre sagen, fordi den ikke er forældet efter californisk lov, når hun var mindreårig, da krænkelsen angiveligt skete. 

Cosbys advokater har kæmpet indædt for at skåne komikeren for at skulle udtale sig i sagen, men en dommer afviste i august deres protester og beordrede Bill Cosby til at afgive forklaring i sagen – under ed. 

40 års karriere krakelerer

Og sagen er ikke enestående. I august slog 51 kvinder sig sammen om et civilt søgsmål mod den detroniserede konge af amerikansk familieunderholdning. 

Strafferetligt har sagerne for længst overskredet forældelsesfristen, så Bill Cosby kan ikke engang lade det være op til domstolene at fastslå, om han er skyldig eller ej. Han bliver ved med at tie eller benægte, men ingen tror på ham. Og der er ingen mulighed for at blive renset.

Cosby kan ikke gøre andet end at se på, mens hans 40 år lange glorværdige karriere bliver reduceret til ingenting.