Millionbyer som Berlin, Prag, Warszawa, Sankt Petersborg og Moskva var udset til at blive mål for talrige atombomber, da USA under den kolde krig lavede omhyggelige lister om prioriterede bombemål i Europa.Det skriver engelske Daily Mail med udgangspunkt i tidligere tophemmelige militærdokumenter, som de amerikanske myndigheder nu har deklassificeret.

  
Ifølge dokumenterne havde den amerikanske Strategic Air Command i 1956 besluttet at opliste 3.400 såkaldte DCZ’er (Designated Ground Zero), som kunne pulveriseres med atomvåben fra 1959.

Hvis de militære planer var blevet ført ud i livet, havde de europæiske tabstal formentlig skulle tælles i hundreder af millioner mennesker.

LANDE MED ATOMVÅBEN

Disse ni lande har atomvåben: USA, Rusland, Kina, Frankrig, Storbritannien, Indien, Pakistan, Nordkorea og Israel (har aldrig bekræftet).

Øverst på listen stod primært sovjetiske militærlufthavne (1.100 udpegede bombemål) i håb om at minimere risikoen for gengældelsesangreb med bombefly fra øst. Men også andre industri- og miltitærområder var højt prioriteret.

Reklamer